MALA ZNAKOVNA ŠKOLA

Projekt “Mala znakovna škola” provodi se u suradnji Centra UP2DATE i Osnovne škole Voltino iz Zagreba uz financijsku podršku Gradske plinare Zagreb.

Za učenike 1.A razreda OŠ Voltino naše tumačice znakovnog jezika petkom održavaju satove učenja hrvatskoga znakovnog jezika igrom kroz video lekcije.

Voditeljica projekta: Ksenija Kulić

Cilj projekta je, kroz edukaciju o osnovama hrvatskog znakovnog jezika, podizanje svijesti 20 učenika osnovne škole o specifičnim problemima i potrebama gluhih i nagluhih osoba.

Ciljna skupina: učenici nižih razreda osnovnih škola

Trajanje projekta: od rujna 2020. do lipnja 2021. godine

Ukupna vrijednost projekta: 12.245,28 kuna

Zatvorili smo i Malu znakovnu školu. Naši učenici prvog A razreda osnovne škole Voltino otišli su na zaslužene praznike. Kroz 35 školskih sati i 23 video-lekcije naučili su cijelu znakovnu abecedu, brojeve  i reći jako puno riječi i rečenica na znakovnom jeziku, unatoč svim epidemiološkim ograničenjima.

Učenici su kroz ovu edukaciju naučili prepoznati i uvažavati potrebe i osjećaje drugih te razvijati kritičko mišljenje odnosno naučiti kako oblikovati i izražavati svoje misli i osjećaje. Također su naučili kako ostvariti dobru suradnju s drugima, kako reagirati u različitim situacijama te su sad spremni zatražiti i ponuditi pomoć.

Zahvaljujući sponzorskim sredstvima Gradske plinare Zagreb, polaznici Male znakovne škole dobili su pribor za crtanje, ruksačiće, bočice za vodu, privjeske u obliku ruke koja pokazuje prvo slovo njihovog imena, a na kraju i zahvalnice.

Našim znakovateljicama to je bilo jedno divno iskustvo i nadamo se da će se projekt nastaviti iduće školske godine.

Cilj projekta je, kroz edukaciju o osnovama Hrvatskog znakovnog jezika, podizanje svijesti 20 učenika osnovne škole o specifičnim problemima i potrebama gluhih i nagluhih osoba te poboljšanje kvalitete života pojedinca, ali i društvene zajednice u cjelini.

 

Centar za istraživanje, edukaciju i primjenu novih znanja UP2DATE

LOKACIJA

Ulica grada Mainza 29
10000 ZAGREB

INFO

OIB | 81236156441
IBAN | HR0323600001101502828

KONTAKT

T  |  +385 1 4839534
E  |  info@up2date.hr

up2date logo