U Centru UP2DATE opet je dostupna usluga asistenta/pratitelja

Asistentica i korisnica centra Up2date hodaju ulicom. Up2dates assistant/escort walking down the street with a user
Asistentica i korisnica centra Up2date hodaju ulicom.

Dragi korisnici, U Centru UP2DATE opet je dostupna usluga asistenta/pratitelja. Usluge asistenta/pratitelja mogu koristiti osobe s invaliditetom: slijepe osobe, visokoslabovidne osobe i osobe sa tjelesnim oštećenjem.

Korisnici mogu dobiti pomoć asistenta/pratitelja radnim danom na području Grada Zagreba, čak i ako dolaze iz drugih mjesta u Zagreb nešto obavljati, i to za sljedeće potrebe: odlazak liječniku, odlazak u kupnju, odlazak u banku i poštu i druge slične usluge.

Korisnici se trebaju javiti barem dan ranije na broj telefona 01/4839-534 ili na e-mail adresu asistencija@up2date.hr i obavezno navesti svoje ime, prezime, svoj kontaktni broj mobitela, točno mjesto i točno vrijeme susreta s asistentom/pratiteljem, predviđeno trajanje asistenture, kratak opis pomoći koja se očekuje od asistenta/pratitelja.

(Primjer: Ja sam Ana Anić, trebala bih pomoć asistenta za sutra, u petak, 3. lipnja 2016. od 12 do 15 sati. Možemo se naći na tramvajskoj stanici Trg bana Jelačića, u smjeru Črnomerca. Trebam otići u Namu, u Kraš i u knjižaru. Moj broj mobitela je 09./…….).

Jedan korisnik ovu uslugu može koristiti ukupno do 15 sati mjesečno, 3 sata dnevno, neprenosivo u drugi mjesec. Od korisnika se očekuje općenita samostalnost u kretanju i korištenje pomagala te da ne zahtijeva od asistenta/pratitelja nepredviđene aktivnosti koje asistent/pratitelj nije dužan obavljati, npr. nošenje prtljage, šetnja kućnog ljubimca, kućanski poslovi, itd. Asistent nije dužan čekati ako korisnik kasni.

Prava i obveze asistenata/pratitelja i njihovih korisnika regulirana su Pravilnikom. Dodatne informacije možete dobiti na broj telefona: 01/4839 534 ili na e-mail adresi asistencija@up2date.hr

Javite se! Naše asistentice/pratiteljice tu su zbog vas!