Nogometaši Futsal Dinama konobarili u humanitarne svrhe

U srijedu 25. travnja u zagrebačkom kafiću Harat’s Pub prvotimci Futsal Dinama organizirali su skupljanje novaca za udrugu Up2date, organizatora kampa za slijepe i slabovidne osobe ICC Croatia 2018 u Zadru, i to – konobarenjem.

S tacnama i točionikom u rukama posluživali su goste u poznatom pubu, a sav prihod od prodanih piva ide za spomenutu udrugu.

Igrač Futsal Dinama Davor Kanjuh istaknuo je kako se igrači uvijek rado odazivaju svim humanitarnim akcijama i rado pomažu, a posebno im je drago što će ovom akcijom pomoći slijepim i slabovidnim osobama.

nogometaš futsal dinama daje izjavu za TV

“Neki od nas su znali već konobariti, a neki su tek učili, ali obzirom da nismo prolili niti jedno pivo, možemo reći da nam je išlo dobro”, našalio se Davor.

Navijači i igrači tako su se podružili uoči zadnjeg kola prvenstva prije doigravanja u petak u 20 sati. Predsjednik kluba Matija Đulvat najavio je i zanimljiv turnir koji Futsal Dinamo organizira s udrugom Up2date idućeg vikenda (6.svibnja) na Jarunu.

Riječ je o turniru u golbolu, paraolimpijskom sportu, a Đulvat je sve zainteresirane pozvao da im se pridruže.

Anamarija Belc, project manager udruge Up2date, izrazila je veliko zadovoljstvo suradnjom sa Futsal Dinamom.

“Jako mi je drago što su Centar Up2date i Futsal Dinamo ostvarili uspješnu suradnju kroz prikupljanje financijskih sredstava za međunarodni ICC kamp za mlade oštećenog vida koji će se po prvi puta održati u Hrvatskoj. Kamp postoji već 25 godina, održava se svake godine u drugoj zemlji, okupi oko 150 sudionika, mladih oštećenog vida, stručnjaka koji se bave njihovim obrazovanjem i zapošljavanjem te volontera. Mladi tijekom 10 dana kampa sudjeluju na 40-ak radionica gdje razvijaju svoje informatičke, komunikacijske i socijalne vještine da bi se osamostalili i pripremili za normalan život u zajednici”, istaknula je Belc

Anamarija daje izjavu za TV

Grupna slika Futsal Dinamo i Centar UP2DATE