Ovogodišnju CUC konferenciju ukrasile su predstavnice Centra UP2DATE

 

Polaznici radionice Power off, keyboard on

Naše vrijedne i vesele suradnice, Marija Livajušić, inače voditeljica tehničke podrške, ali i sveprisutna konstanta u svim životnim procesima udruge, i Anamarija Belc, uglavnom stručnjakinja za online komunikacije, komunikacije uopće i još ponešto, letjele su u Dubrovnik.
Tamo je od 8. do 10. studenog održana 19. CARNetova korisnička konferencija pod nazivom “Povezani znanjem (… 25 godina)”.
Konferencijom su obuhvaćena područja učenja usmjerenog na učenike, prilagođavanje različitim zahtjevima i mogućnostima učenika, važnost vodiča kroz učenje u odgojno-obrazovnom procesu itd. Polaznici radionice na laptopima

Izdvojena tema bila je “Tehnologije i učenici s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama” kao iznimno bitna, a možda nedovoljno prisutna.

Budući da Centar UP2DATE u tom području ima bogato iskustvo, naša Marija je imala radionicu “Power off, keyboard on”, kojom se polaznicima nastojalo demonstrirati način korištenja čitača zaslona.
Cilj radionice bio je dočarati mogućnosti koje nude asistivne tehnologije, u ovom slučaju čitači zaslona, u informacijsko-komunikacijskom svijetu.Marija drži predavanje o NVDA čitaču

A sad par zanimljivosti!
Znate li da je na ovogodišnjoj CUC konferenciji obilježen 25. rođendan interneta u Hrvatskoj? Dakle, mi imamo više!
Ok, ovo ste možda i znali.

Ali sigurno niste znali da su UP2DATE-ovke u zračnoj luci slučajnim odabirom putnika izdvojene i testirane na prisutnost eksplozivnih komponenti. Eto, i slijepe osobe mogu biti sumnjive. Iako su one inače jako eksplozivnih karaktera, sigurnosnih prijetnji za okolinu nije bilo pa su se mogle ukrcati u avion i vratiti se na posao u Zagreb.

Marija i Anamarija na konferenciji