Opet pružamo uslugu asistenta pratitelja

Uz UP2DATE asistenciju sigurno do odredišta

U Centru UP2DATE opet je dostupna usluga asistenta/pratitelja. Korisnici mogu dobiti pomoć videćeg pratitelja radnim danom od 7 do 20 sati i to za sljedeće potrebe: odlazak liječniku, u laboratorij, odlazak u kupnju, odlazak u banku ili poštu i druge slične usluge. Usluga se može koristiti na području grada Zagreba, a korisnici ne moraju imati prebivalište u Zagrebu, nego mogu dobiti uslugu videćeg pratitelja ako nešto dolaze obavljati u Zagreb ili samo presjedaju u Zagrebu i za to im je potrebna pomoć.

Korisnici se trebaju javiti barem dan ranije na broj telefona: 01/4839-534 ili na e-mail adresu: asistencija@up2date.hr i obavezno navesti svoje ime, prezime, svoj kontaktni broj mobitela, točno mjesto i točno vrijeme susreta s videćim pratiteljem, predviđeno trajanje asistenture, kratak opis pomoći koja se očekuje od videćeg pratitelja. (Primjer: Ja sam Ana Anić, trebala bih pomoć videćeg pratitelja za sutra, u petak, 3. lipnja 2016. od 12 do 15 sati. Možemo se naći na tramvajskoj stanici Trg bana Jelačića, u smjeru Črnomerca. Trebam otići u Namu, u Kraš i u knjižaru. Asistencija će trajati oko 2 sata. Moj broj mobitela je 09./…….).

Jedan korisnik ovu uslugu može koristiti do 3 sata dnevno, ukupno do 15 sati mjesečno neprenosivo u drugi mjesec. Od korisnika se očekuje općenita samostalnost u kretanju i korištenju pomagala te da ne zahtijeva od videćeg pratitelja nepredviđene aktivnosti koje videći pratitelj nije dužan obavljati, npr. nošenje prtljage, šetnja kućnog ljubimca, kućanski poslovi, itd. Asistent nije dužan čekati ako korisnik kasni. Prava i obveze videćeg pratitelja i njihovih korisnika regulirana su Pravilnikom.

Dodatne informacije možete dobiti na broj telefona:

01/4839 534 ili na e-mail adresi asistencija@up2date.hr Javite se!

Naše asistentice/pratiteljice tu su zbog vas!

Projekt Asistencijom do samostalnosti u potpunosti je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.