MALO SMO BILI AKTIVNI!

Dvije osobe odmaraju u prirodi. Uz njih je tandem bicikl. Two people resting in the nature. Beside them is a tandem bicycle.
Dvije osobe odmaraju u prirodi. Uz njih je tandem bicikl.

Zabava je bila neopisivo dobra, iznimno posjećena i bez iznimaka hvaljena!
Dobiciklirali smo s gradonačelnikom Bandićem od Trga Europe do glavne pozornice na Bundeku, a naš kutak posjetilo je više od 300 znatiželjnika, a prvi gost koji je zaigrao pikado i okušao se u kuglanju bio nam je ministar znanosti, obrazovanja i športa, Vedran Mornar.

U subotu, 12. rujna, na zagrebačkom Bundeku obilježili smo Europski tjedan sporta. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa organiziralo je veliku manifestaciju
#BeActive http://www.europski-tjedan-sporta.hr/
u sklopu koje se na Bundeku održao raznovrstan program koji je počeo u 10 ujutro svečanim otvaranjem uz pozdravni govor zagrebačkog gradonačelnika Bandića i posjetom ministra Vedrana Mornara svakome, pa i našem, kutku, pa sve do 22 kad je bio završni show na velikoj pozornici.

Manifestacija se sastojala od mnogih sportskih događanja, utrka, prezentacija sportova, kutka zdravlja, dječjeg kutka, kutka izazova, … i još puno kutaka, pa i kutka za osobe s invaliditetom.

Tamo smo bili i mi iz udruge HUPRT te u suradnji sa ŠUS Svjetlost iz Osijeka prezentirali jedan mali dio sportsko-rekreacijskih mogućnosti za osobe s invaliditetom.

Bio je tu govorni pikado, viseća kuglana, simulator veslanja, tandem-bicikl.
Naših jedanaest zagrebačkih i četvoro osječkih volontera imalo je cijeli dan pune ruke posla prezentirajući zainteresiranim posjetiteljima mogućnosti aktivnog bavljenja sportom za osobe s invaliditetom.

Zahvaljujemo:
Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa što nas je uključilo u ovu veliku i važnu manifestaciju,
Športskoj udruzi slijepih Svjetlost iz Osijeka što su nam velikodušno i nesebično pomogli popuniti kutak za sportaše s invaliditetom i svim našim volonterima koji su bili na raspolaganju i svojim angažmanom sudjelovali u još jednoj pozitivnoj priči.