Centar UP2DATE partner na projektu RePlast 3D

RePlast 3D, inovativni projekt Udruge VISOKI JABLANI iz Rovinja, ušao je u polufinale ovogodišnjeg Europskog natjecanja za društvene inovacije.
Jedan je od 30 polufinalista iz 19 zemalja odabranih među 543 prijave iz svih 28 zemalja članica EU i zemalja sudionica programa Obzor 2020. Centar UP2DATE bio je partner na projektu RePlast 3D zbog čega smo jako ponosni na ovaj uspjeh i uvjereni smo da kvaliteta projekta RePlast 3D zaslužuje finale.
Europsko natjecanje za društvene inovacije podržava projekte koji predlažu inovativna rješenja za različite društvene izazove i stvara mrežu ‘radikalnih’ inovatora koji društvo čine boljim. Ovogodišnje natjecanje usmjereno je na izazove koje donosi plastični otpad.
“Projektom RePlast 3D stvaramo preduvjete za pokretanje društvenog poslovanja u području sekundarnog zbrinjavanja (reciklaže) plastičnog otpada te razvoj inovativnih i kvalitetnih proizvoda u 3D printu.

Također želimo doprinjeti rješavanju dvaju najvećih društvenih izazova:

1. očuvanja okoliša te

2. velike i dugotrajne nezaposlenosti teže zapošljivih društvenih skupina.” – kaže Mihaela Jović Karešin, predsjednica Udruge VISOKI JABLANI.

Polufinalisti će dobiti tehničku pomoć u razvoju svojih projekata i imati priliku sudjelovati na Europskoj akademiji za natjecanje u socijalnim inovacijama. To je intenzivni trodnevni događaj gdje će 30 polufinalista proći edukaciju iskusnih socijalnih inovatora i moći razviti svoje projekte u poslovne pothvate te se umrežiti s drugim poduzetnim inovatorima. Ove se godine Akademija za društvene Inovacije održava od 16. do 18. srpnja u Torinu.
Tri finalista natjecanja 2019. godine dobivaju po 50.000 eura nagrade.
“Podržite nas u nastojanjima da potvrdimo Republiku Hrvatsku kao značajnog aktera na europskoj mapi društvenih inovatora – poziva Mihaela Jović Karešin iz Visokih jablana.
Više o projektu RePlast 3D pročitajte na linku
https://visoki-jablani.org/pages/replast-3d